oktober 2012
ma di wo do vr za zo
« sep   nov »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Maand oktober 2012

MVMNT

Tijdens de olympische spelen afgelopen zomer stond er dicht bij het olympisch stadion, enigszins verscholen in de wijk Greenwich, deze tijdelijke bar. Het gebouwtje bestaat uit een aantal zeecontainers, steigerwerk en triplex houten beplating. Het café werd ontworpen door ontwerpster Morag Myerscough.

Projectontwikkelaar Cathedral gaf opdracht voor het bouwwerk dat vervolgens binnen 16 dagen werd gebouwd. De kleurrijke grafische vormgeving is van Luke Morganwaarmee Myerscough al eerder samenwerkte. Het was ook Myerscough die op het idee kwam om teksten van de twitterende poëet Lemn Sissay te gebruiken op de gevelpanelen. Op het gebouw staat:

‘this is the gate’ en ‘this is eye contact’

Ik vind het geweldig om te zien dat er met een kleine investering en een samenwerking van uiteenlopende creatieve disciplines zo’n rijk object kan worden gebouwd.

Meer over het project op Dezeen. Lemn Sissay op Twitter.

Deetron – Collide

Ping Pong

The Practice

The practice of making a guidebook, prachtige poster.

20120829-232041.jpg

White Cliffs of Dover

White Cliffs of Dover

White Cliffs of Dover

Vandaag was ik met Roos in Dover om The White Cliffs te bekijken. Hoewel het in de rest van zuid Engeland erg mistig was hadden we aan zee een prachtig uitzicht. De industriële haven van Dover ligt direct aan de cliffs en daarmee stopt het natuurgebied dan ook direct.

White Cliffs of Dover

White Cliffs of Dover

Good Fucking Design Advice

Wat is dit een lekkere website voor als je er even doorheen zit met een project. Good Fucking Design Advice dot com…

360 – Neon One

That shit cray. Ain’t it Jay?

That shit cray. Ain't it Jay?

Geometrische natuur

Foolish

Stay Hungy Stay Foolish

De Stanford commencement address van Steve Jobs. Nog voordat Steve Jobs onfortuinlijk overleed vorig jaar zag ik op nalden.net een verwijzing naar de speech die hij in 2005 aan de Stanford University gaf. Het is een commencement address dat zoiets is als een afscheidsrede voor de net afgestudeerde. De speech bestaat uit drie inspirerende verhalen over intuïtie en durf.