juni 2012
ma di wo do vr za zo
« mei   jul »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Maand juni 2012

Every reform movement has a lunatic fringe

Ik heb weer een mooie nieuwe beelden website gevonden Reform.IT –  Every reform movement has a lunatic fringe.

Ice ice baby

Via The Floating Violinist

Mercedes Benz Museum

Via fuckoff kindly

Hoe maak je een aantrekkelijke stad

EixampleBarcelona

Luchtfoto van Eixample in Barcelona

Alain de Botton, bekend van zijn populair filosofische boeken en de door hem opgerichte School of Life, zet in het onderstaande filmpje zijn ideeën uiteen over de voorwaarden voor aantrekkelijke steden. De geboren Zwitser heeft in zijn boek The Architecture of Happiness al een interessante en afwijkende kijk op wat goede architectuur is. Ik ben erg gecharmeerd van zijn kijk op architectuur en stedenbouw die volkomen logisch is maar tegelijkertijd loodrecht staat op alles dat ik op de Universiteit heb meegekregen.

 

Orbit Tower

Voor de Olympische Spelen van Londen komende zomer heeft de beroemde kunstenaar Anish Kapoor deze uitzichttoren ontworpen. Officieel heet dit object de ArcelorMittal Orbit Tower. Anish kapoor heeft door de jaren heen prachtige kunstwerken gemaakt zoals de Cloud Gate in Chicago en de Marsyas in de turbinehal van de Tate Modern in Londen.

Met de Orbit Tower neemt het werk van Anish Kapoor nog grotere vormen aan. Positieve critici zeggen dat het project kan concurreren met de Eifeltoren. Ik vind het project interessant, maar tussen de mooie maquette van Kapoor (hierboven) en de uiteindelijke uitvoering is het een en ander mis gegaan. Het observatiedek en de simpele trappartij vragen in het uitgevoerde object teveel de aandacht en maken het geheel een stuk minder spectaculair.

Al met al is het natuurlijk wel mooi dat er op deze Olympische Spelen zo duidelijk ruimte is voor kunst en architectuur.

St. Ann’s Church in Brooklyn

St. Ann’s Church in Brooklyn door Claes Källarsson

Bluebike

Via Fuckoff Kindly

Robert Babicz – Remote Kiss

Shite…

Hotaru 2012

Vorige maand vond het Tokyo Hotaru Festival 2012 plaats. Hierbij werden 100.000 blauwe LED-bolletjes losgelaten die over de Sumida rivier dreven. De bollen bootste de echte Hotaru na, een Japanse traditie om naar vuurvliegjes (Hotaru is vuurvliegje in het Japans) die zich ophouden bij een rivier te kijken.

Ik vind het echt prachtig deze combinatie van natuur en elektronica… Ik hoop wel dat de balletjes weer zijn opgevist voor ze in zee verdwenen.