april 2012
ma di wo do vr za zo
« mrt   mei »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Maand april 2012

1Km Sanding paper

Wat denk je dat er zal gebeuren als je een schuurmachine en een stapel papier combineert. John Wood & Paul Harrison ontdekte het en maakte deze film.

 

 

Screaming architecture!

De Spaanse fotograaf Victor Enrich heeft zijn eigen architectuurfotografie gemanipuleerd om onmogelijke en fantastische gebouwen te creëren, zoals deze toren die in tweeën splitst alsof hij wordt opengeritst.

Screaming architecture!

Hier twee opgeblazen brievenbussen.

Black Guard

Via Christopher Wilson

Zaha?

Bentini Headquarters

Architectenbureau: Piuarch
Locatie: Faenza, Ravenna, Italië
Design Team: Francesco Fresa, Germán Fuenmayor, Gino Garbellini, Monica Tricario
Bebouwde oppervlakte: 6.500 m²
Opdrachtgever: Bentini S.p.A.
Bouwjaar: 2009-2011
Foto’s: Andrea Martiradonna

Via ArchDaily

Intouchables

Vanavond ben ik naar de Franse film Intouchables geweest. Ik vond hem erg mooi en grappig. Voor een inwoner van Nederland met onze gedoogpartner in het Catshuis vond ik hem daarnaast ook ronduit beschamend. Ga dat zien!

Hier alvast een voorproefje

 

Alles Moet Nieuw

Gisteren was ik bij de première van de film Alles Moet Nieuw Piet Zwart. Een film over het leven van deze invloedrijke Nederlandse typograaf, industrieel ontwerper en fotograaf. De levendige film laat de levensloop van Zwart zien aan de hand van interviews, grafische beelden, animaties en oude filmfragmenten.

Belangrijke figuren in de film zijn Wim Crouwel en Kees Broos, mijn oom. Kees heeft een omvangrijk archief met werk van Zwart en heeft vaak met hem gesproken. In 1973 verzorgde hij de overzichtstentoonstelling van het werk van Zwart en schreef verschillende boeken over zijn werk.

Joris ten Bosch is de winnaar van de affichewedstrijd die de AVRO en Memphis Film & Television uitschreven voor een ontwerp van de filmposter. (bovenste beeld)

Op het Bosch Art Film Festival (BAF) vindt de tweede voorstelling plaats van Alles Moet Nieuw – Piet Zwart. Zondag 15 april 2012 om 14.00 uur, Verkadefabriek, Den Bosch. Q&A na afloop met regisseur Sherman De Jesus door Mieke Gerritzen (ontwerper en directeur MOTI).
Op zondag 22 april 2012 gaat Alles Moet Nieuw – Piet Zwart in première in de Zaanstreek, waar Piet Zwart in 1885 werd geboren. Dan vindt er een voorstelling plaats in Filmtheater De Fabriek in Zaandam, om 14.30 uur.

Houten fiets

Jakub Vávra van PRGA Velo custom bike constructions maakt deze geweldige nep houten fietsframes. Het walnoot houten effect op het fietsframe wordt bereikt door een techniek die graining wordt genoemd. Deze techniek wordt vooral toegepast bij het restaureren van auto’s en jachten op het moment dat het bestaande hout is beschadigd of verdwenen.

Door het gebruik van de chromen voorvork, het leren Brooks zadel, het stuurlint, de zadeltas en de toeclips lijkt de fiets uit de jaren 30 te komen. Mooie details zijn de authentieke clip om het zadel mee te verstellen en de versnellingen op de stang.

Picture this

Atari 2600 op straat