Categorie Kantoren

Bentini Headquarters

Architectenbureau: Piuarch
Locatie: Faenza, Ravenna, Italië
Design Team: Francesco Fresa, Germán Fuenmayor, Gino Garbellini, Monica Tricario
Bebouwde oppervlakte: 6.500 m²
Opdrachtgever: Bentini S.p.A.
Bouwjaar: 2009-2011
Foto’s: Andrea Martiradonna

Via ArchDaily

De slag om Nederland

Afgelopen dinsdag was de eerste aflevering van De slag om Nederland. In De Slag om Nederland onderzoeken Roland Duong, Teun van de Keuken en Andrea van Pol of de Nederlandse burger nog iets te zeggen heeft over zijn land. Wie ordent de ruimte?

In de eerste aflevering gaat het om KPMG die haar oude kantoorpanden ongebruikt, en onbeheerd achterlaat. Ik vind dat de makers een punt hebben dat dit niet kan, oordeel zelf : Aflevering 1 van De slag om Nederland.

163 PRS / olivers place

De ontwerpers van Moxon architects ontwierpen dit kantoorpand voor een kavel dat zich direct naast een rotonde bevindt in de stad Preston, in het noordwesten van Engeland. Door de geanodiseerde aluminium vinnen aan het gebouw lijkt het gebouw in beweging. Het doet denken aan de lijnen die striptekenaars om snel naderende auto’s en superhelden tekenen.

De vinnen zijn ook nuttig: Een hoogstaande zomerzon wordt buitengehouden terwijl een lage winterzon wordt toegelaten en het gebouw zoveel mogelijk verwarmt.

De automobilisten op de rotonde hebben een spectaculair veranderend beeld als ze langs het gebouw rijden. Door de richting van de vinnen en de beweging van de auto’s opent en sluit het gebouw zich naarmate de positie van de voorbijganger verandert.

via designboom