Categorie Publieke ruimte

Black Cloud

Carlos Amorales - Yvon Lambert Gallery

Black Cloud is een installatie van de Mexicaanse beeldend kunstenaar Carlos Amorales die bestaat uit duizenden zwarte papieren motten die in grote ruimtes aan de muren worden bevestigd. Inmiddels is Black Cloud op verschillende plaatsen geïnstalleerd, deze foto’s zijn gemaakt in 2007 in de Yvon Lambert Gallery in Parijs.

Carlos Amorales - Yvon Lambert Gallery

Carlos Amorales - Yvon Lambert Gallery

Carlos Amorales - Yvon Lambert Gallery

Carlos Amorales - Yvon Lambert Gallery

Layers

MVMNT

Tijdens de olympische spelen afgelopen zomer stond er dicht bij het olympisch stadion, enigszins verscholen in de wijk Greenwich, deze tijdelijke bar. Het gebouwtje bestaat uit een aantal zeecontainers, steigerwerk en triplex houten beplating. Het café werd ontworpen door ontwerpster Morag Myerscough.

Projectontwikkelaar Cathedral gaf opdracht voor het bouwwerk dat vervolgens binnen 16 dagen werd gebouwd. De kleurrijke grafische vormgeving is van Luke Morganwaarmee Myerscough al eerder samenwerkte. Het was ook Myerscough die op het idee kwam om teksten van de twitterende poëet Lemn Sissay te gebruiken op de gevelpanelen. Op het gebouw staat:

‘this is the gate’ en ‘this is eye contact’

Ik vind het geweldig om te zien dat er met een kleine investering en een samenwerking van uiteenlopende creatieve disciplines zo’n rijk object kan worden gebouwd.

Meer over het project op Dezeen. Lemn Sissay op Twitter.

Ping Pong

Chris Wiley

Een selectie van foto’s van de getalenteerde fotograaf Chris Wiley.

Chris Wiley

Chris Wiley

Chris Wiley

Chris Wiley

Hoe maak je een aantrekkelijke stad

EixampleBarcelona

Luchtfoto van Eixample in Barcelona

Alain de Botton, bekend van zijn populair filosofische boeken en de door hem opgerichte School of Life, zet in het onderstaande filmpje zijn ideeën uiteen over de voorwaarden voor aantrekkelijke steden. De geboren Zwitser heeft in zijn boek The Architecture of Happiness al een interessante en afwijkende kijk op wat goede architectuur is. Ik ben erg gecharmeerd van zijn kijk op architectuur en stedenbouw die volkomen logisch is maar tegelijkertijd loodrecht staat op alles dat ik op de Universiteit heb meegekregen.

 

St. Ann’s Church in Brooklyn

St. Ann’s Church in Brooklyn door Claes Källarsson

Shite…

Hotaru 2012

Vorige maand vond het Tokyo Hotaru Festival 2012 plaats. Hierbij werden 100.000 blauwe LED-bolletjes losgelaten die over de Sumida rivier dreven. De bollen bootste de echte Hotaru na, een Japanse traditie om naar vuurvliegjes (Hotaru is vuurvliegje in het Japans) die zich ophouden bij een rivier te kijken.

Ik vind het echt prachtig deze combinatie van natuur en elektronica… Ik hoop wel dat de balletjes weer zijn opgevist voor ze in zee verdwenen.

Saint Michel

Subtiel… ;)

Via Said Seeing