Categorie Programma’s en apps

Evernote

Het mooie aan de naam Evernote is dat het de lading van het programma goed dekt. Deze app is gemaakt om notities te maken, Everywhere en van Everything. Zover het verkooppraatje, Evernote is een gratis programma waarbij je naar mijn mening echt waar voor je ’geld’ krijgt.

Het programma is voor zo goed als elk platform te krijgen: Android, Blackberry, iPhone, Mac, Windows PC en iPad. Dit betekend dat je thuis en onderweg je notities kan raadplegen en kan wijzigen.
In een notitie kan je websites, geluidsfragmenten, foto’s, pdf’s, tekst en tekeningen plaatsen. Er is eigenlijk weinig digitaals dat je niet kan opnemen.

Nu klinkt een goed werkend gratis digitaal notitieblok niet echt als iets waar je voor in de rij gaat liggen maar ik ben toch erg blij dat ik er door een vriend op werd gewezen. In Evernote maak je namelijk heel simpel projecten die zo klein kunnen zijn als een boodschappenlijst of zo groot als een bouwproject. Omdat het altijd bij de hand is en je de meest uiteenlopende zaken kan opslaat is het een soort geordende digitale vergaarbak in je broekzak. Altijd, overal, alles bij de hand… Gratis ;)