Categorie Politiek

De FC Barcelona van de oliehandel

Screenshot 2014-01-03 14.25.17

Mooi stuk onderzoeksjournalistiek van De Correspondent, door Maurits Martijn, over de op één na grootste multinational van Nederland, Vitol. Bijzonder hoe zo’n enorm Nederlands bedrijf zo lang onder de radar kan blijven.

So, Mitt…

20120828-211011.jpg

In The Economist van 25 augustus staat een interessant stuk over Mitt Romney: So, Mitt, what do you really believe?. Het komt er op neer dat Mitt na zijn metamorfose om de perfecte presidentskandidaat te worden eigenlijk zelf niet meer weet waar hij voor staat. Als ik naar de huidige pijlingen-politiek kijk kan ik me erg goed voorstellen dat een presidentskandidaat niet meer weet waar hij ook al weer in geloofde als een mega campagneteam hem constant influistert wat scoort. The Ecoomist vraagt zich vervolgens terecht af wat de Amerikaanse kiezer aan zo iemand heeft.

Hoe maak je een aantrekkelijke stad

EixampleBarcelona

Luchtfoto van Eixample in Barcelona

Alain de Botton, bekend van zijn populair filosofische boeken en de door hem opgerichte School of Life, zet in het onderstaande filmpje zijn ideeën uiteen over de voorwaarden voor aantrekkelijke steden. De geboren Zwitser heeft in zijn boek The Architecture of Happiness al een interessante en afwijkende kijk op wat goede architectuur is. Ik ben erg gecharmeerd van zijn kijk op architectuur en stedenbouw die volkomen logisch is maar tegelijkertijd loodrecht staat op alles dat ik op de Universiteit heb meegekregen.