Categorie Media

TheVerge: Smartphone foto’s

VSCO-Cam

TheVerge.com is een technologie blog dat zijn kantoor heeft in Manthattan, New York. In het onderstaande filmpje laat een van de redactieleden, Jordan Oplinger, zien hoe je op een professionelere manier foto’s kan maken met jouw smartphone. Ik vond het leerzaam en heb de twee app’s meteen gedownload:

Good Fucking Design Advice

Wat is dit een lekkere website voor als je er even doorheen zit met een project. Good Fucking Design Advice dot com…

Foolish

Stay Hungy Stay Foolish

De Stanford commencement address van Steve Jobs. Nog voordat Steve Jobs onfortuinlijk overleed vorig jaar zag ik op nalden.net een verwijzing naar de speech die hij in 2005 aan de Stanford University gaf. Het is een commencement address dat zoiets is als een afscheidsrede voor de net afgestudeerde. De speech bestaat uit drie inspirerende verhalen over intuïtie en durf.

Homeland

Gisteren heb ik de laatste aflevering van het eerste seizoen Homeland afgekeken, de serie blijft onverminderd spanend. Carrie Mathison, hier boven in beeld, is een lichtelijk gestoorde CIA agente die op zoek is naar een gedeserteerde Amerikaanse soldaat die een aanslag op Amerika wil plegen. De verschillende verhaallijnen die vol geheimen zitten zijn mooi in elkaar verweven zonder ongeloofwaardig te worden. Op naar seizoen twee.

Pinterest concrete

De nieuwe Pinterest pagina van Dezeen gaat over beton, erg mooi. Pinterest is een handige website waarbij je je interesses kan delen door ze op de website te ‘pinnen’. Check it out!

Every reform movement has a lunatic fringe

Ik heb weer een mooie nieuwe beelden website gevonden Reform.IT –  Every reform movement has a lunatic fringe.

Hotaru 2012

Vorige maand vond het Tokyo Hotaru Festival 2012 plaats. Hierbij werden 100.000 blauwe LED-bolletjes losgelaten die over de Sumida rivier dreven. De bollen bootste de echte Hotaru na, een Japanse traditie om naar vuurvliegjes (Hotaru is vuurvliegje in het Japans) die zich ophouden bij een rivier te kijken.

Ik vind het echt prachtig deze combinatie van natuur en elektronica… Ik hoop wel dat de balletjes weer zijn opgevist voor ze in zee verdwenen.

Soigneur No.1

Gisteren ben ik naar de feestelijke uitreiking van het eerste nummer van Soigneur geweest in Café LaBru in Rotterdam. Vanochtend heb ik het blad in de trein zitten doorbladeren. Ik ben onder de indruk van de prachtige foto’s en de interessante interviews met onder andere Teun Mulder, Kai Reus, Team Radioshack Nissan Trek en Blaudzun.

 

1Km Sanding paper

Wat denk je dat er zal gebeuren als je een schuurmachine en een stapel papier combineert. John Wood & Paul Harrison ontdekte het en maakte deze film.

 

 

Intouchables

Vanavond ben ik naar de Franse film Intouchables geweest. Ik vond hem erg mooi en grappig. Voor een inwoner van Nederland met onze gedoogpartner in het Catshuis vond ik hem daarnaast ook ronduit beschamend. Ga dat zien!

Hier alvast een voorproefje